PED Inspectie

Herbeoordeling Ketel Inspectie

De scope betrof het uitvoeren van inspectie- en onderzoekwerkzaamheden aan drukhoudend apparatuur om te blijven voldoen aan wet- en regelgeving en het behoud van een veilige en efficiënte productie-installatie.  

De endoscopische inspectie die we binnen deze scope hebben uitgevoerd betrof de Hoge en Lage druk, HD & LD, inspuitkoelers. Via verwijderde inspectiecaps met een diameter van ca. 3” en 4” hebben we de koelers beoordeeld op hun algehele toestand en integriteit.

We hebben specifiek gekeken naar scheurvorming, erosie en of vervorming van het hemd als gevolg van de thermoshock door het relatief koude inspuitwater.

case-energie-01
case-energie-02
case-energie-03
case-energie-04
case-energie-10
case-energie-05
case-energie-07
case-energie-08
case-energie-09
case-energie-11
case-energie-12
case-energie-13
case-energie-16
case-energie-06
previous arrow
next arrow

De algehele integriteit van het inspuitmondstuk, de inspuit nozzle(s) en van het gehele hemd ter plaatse van de ophang- en ondersteuningspunten.

De toestand van de koelers waren, zeer zeker gezien het bouwjaar (1974) van deze installatie, zeer goed. Hier en daar was het hemd licht vervormd en staken de ophangpunten verschillend door. Maar de inspuitnozzles en overige onderdelen zagen er nagenoeg uit als nieuw, zonder noemenswaardige vormen van erosie of slijtage.  

Deze koelers kunnen hun functie tot de volgende inspectie weer veilig uitvoeren.

Heeft u binnenkort en herbeoordelingsinspectie? Eyesight RVI kan u helpen, neem vandaag nog contact met ons op.

Interesse in andere cases?