Drone Inspectie Reinwaterkelder

Visuele inspectie zonder betreding

De veiligheidseisen met betrekking tot het werken in en betreden van besloten ruimten nemen als maar toe. Terwijl steeds meer objecten visueel inwendig geïnspecteerd moeten worden. Een dilemma of een kans?  

Complexe gevolgen

Werken in en betreden van besloten ruimten brengt specifieke risico’s voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers met zich mee. Daarnaast kunnen de gevolgen van een betreding complex zijn, tijdrovend, kostbaar en risicovol. Denk bijvoorbeeld aan het desinfecteren van een Reinwaterkelder na betreding. Een Reinwaterkelder is een reservoir dat wordt gebruikt om tijdens piekbelasting de levering van drinkwater te garanderen. De reguliere inspectie van zo’n kelder vraagt om betreding en betreding heeft een tijdrovend ontsmettingsprogramma tot gevolg.

Dit betekend dat er steeds meer gezocht wordt naar goede alternatieven voor het betreden van zulke ruimten. Daar waar het gaat om inwendige visuele inspectie is de inzet van de Elios 2 Indoor Drone de ultieme oplossing. Zonder daarbij consessies te doen aan de (beeld)kwaliteit, want met de 4k video en foto’s is inspecteren een feestje.

27
26
12
7
6
4
3
2
1
Elios-2
previous arrow
next arrow

Veiliger, efficiënter en goedkoper

Door de inzet van een Drone voorkom je de bouw van steigers, reiniging en ontsmetting werkzaamheden en voer je de inspectie sneller en veiliger uit. Tevens heb je de 4k video- en fotobeelden, wat (her)beoordelen en overleg met je collega’s eenvoudig maakt. En niet te vergeten, de asset is weer sneller beschikbaar voor productie.

In deze casus hebben wij de Elios 2 ingezet voor de inspectie van een Reinwaterkelder van een drinkwaterbedrijf.

Heeft u binnenkort en betreding die wellicht veiliger en efficiënter kan met een Drone? Eyesight RVI kan u helpen, neem vandaag nog contact met ons op.

Interesse in andere cases?