Gasturbine borescope-inspectieservice

Kostenbeheersing en beschikbaarheid

De scope betrof het uitvoeren van een onafhankelijke borescope inspectie op een luchtvaart afgeleide gasturbine. Het stelt onze klant in staat een gedegen gesprekspartner te zijn van de fabrikant. En daarmee maximaal de kosten en beschikbaarheid te beheersen.  

Inwendige visuele inspectie

Onderhoudskostenbeheersing en beschikbaarheid zijn twee van de belangrijkste zorgen voor een eigenaar van (gas)turbines. Daarom moet een goed doordacht onderhoudsprogramma worden ingevoerd voor beheerders van industriƫle energiesystemen, nutsbedrijven en onafhankelijke energie- en warmtekrachtcentrales, om de kosten te verlagen maar de betrouwbaarheid en beschikbaarheid te behouden.

Een effectief borescope-inspectieprogramma bewaakt de toestand van interne componenten zonder de behuizing te verwijderen.

Gasturbines en in het bijzonder luchtvaart afgeleide gasturbines zijn ontworpen voor periodiek inwendige visuele inspectie. Ze bevatten daarvoor speciale voorzieningen (toegangspoorten). Deze tref je aan in zowel de compressor-, verbrandingskamer- als in de turbinebehuizingen.

Air inlet
Combustor
Compressor exit
IGV1
IGV2
LPT1
LPT2
NGV1
NGV2
Combustor liner
Gasturbine borescope inspectie
previous arrow
next arrow

Onafhankelijk en deskundig

Gasturbine delen die de meest zorgvuldige aandacht vereisen, zijn de onderdelen die in aanraking komen met het verbrandingsproces. Samen met de onderdelen die zijn blootgesteld aan de hete gassen die uit de verbrandingskamer komen. We denken hierbij aan de combustor liners, fuel nozzles en turbine nozzles, shrouds en blades.

Moderne video-endoscopen stellen ons in staat om deze verschillende onderdelen van de machine visueel te inspecteren zonder componenten te demonteren. Visuele inspecties die door onze specialisten geheel conform de geldende procedures van de fabrikant worden uitgevoerd. Minimaliseren de uitvalduur, helpen om effectief te plannen voor toekomstig onderhoud en optimaliseren de algehele beschikbaarheid van de installatie.

Onze onafhankelijke gasturbine inspectieservice geeft u letterlijk inzicht en stelt u in staat een deskundige gesprekspartner te zijn van uw leverancier. Het levert u niet over aan zijn standaard onderhouds- en overhaal programma en daarmee beheerst u uw kosten en optimaliseert u de beschikbaarheid.

Heeft u binnenkort en geplande borescope inspectie? Neem contact op om te horen wat Eyesight RVI voor u daarin kan betekenen.

Interesse in andere cases?