Lasinspectie op PW installatie

Toenemende vraag naar Purified Water

Als gevolg van het massaal ontwikkelen en produceren van vaccins ten behoeve van het COVID 19 virus is er een toenemende vraag naar Purified Water installaties. Met als gevolg een toenemende behoefte aan (las)kwaliteit inspectie en borging.  

Purified water

De scope betrof het inwendig inspecteren van 20% van de orbitaal lassen in deze Purified Water installatie. Het Purified Water is bestemd voor de ontwikkeling van waardevolle vaccins, schone stoom, de bereiding van WFI en verschillende reinigingsprocessen, inclusief CIP. 

Deze volautomatische installatie produceert Purified Water uit leidingwater. Hiertoe wordt het water onthard en achtereenvolgens in twee stappen door middel van een omgekeerde osmose (RO) unit en een nageschakelde elektrodemineralisatie (EDI) unit op de vereiste purified waterkwaliteit gebracht.

Las27
Inspectie3
Las10
Las31
Las029
Las30
Resolutie kaart
Inspectie-2
previous arrow
next arrow

Sanitair ontwerp en uitvoering

In verband met de farmaceutische toepassing werden er strenge eisen aan het ontwerp en uitvoering van de Purified Water installatie gesteld, te weten: 

  • leidingwerk na de EDI in RVS316L (Ra ≤ 0,8 μm) 
  • orbitaal gelast RVS316L leidingwerk 
  • zero-deadleg afsluiters na de EDI 
  • Tri-Clamp aansluitingen 
  • boroscopisch onderzoek (20%) van al het orbitaal gelast leidingwerk 
  • validatie (DQ, IQ, OQ) van de installatie en van de software (GAMP) 
  • purified waterkwaliteit

De laskwaliteit is door onze gekwalificeerde en gecertificeerde inspecteurs getoetst aan de algeheel geldende norm binnen de farmaceutische industrie, de ASME-BPE, en voldeed volledig.

Heeft u ook laswerk te controleren, neem vandaag nog contact met ons op.

Interesse in andere cases?